lizusa -

I morgen DRAR jeg!

bloglovin Published 11.aug.2011, 21:01 // Kommentarer (5)

I kveld sovner jeg for siste gang på 10 mnd i min egen seng. Neste gang jeg lukker øynene er jeg på et hotell i New York, deretter på det nye soverommet mitt i lille Scottsbluff. Jeg har fått en visning av hele huset og hagen via Skype, så nå skal pixlene sees i virkeligheten. Burde vært sykt nervøs og løpt panisk rundt i hele huset, men jeg står med samme følelse som jeg gjorde for 2 år siden. Det kommer, men ikke enda. Men jeg drar i morgen, jeg.

Drar hjemmefra kl 6, møter Håkon fra Explorius og resten av studentene 08:30, flyet går 11:05. 8 lange timer, så er jeg i New York. Endeliig!!!!! 

 

Ellers var teltturen superfin med verdens beste gamle klasse!!!  Vet ikke hvor glade folk blir hvis jeg legger ut noen av de bildene som ble tatt, så dropper det.....

bikkjen

 Kameraladeren min funker ikke... Og laderen til PC'n ble borte på skolen. Første jeg skal kjøpe når jeg kommer over dammen!!

It's getting closer

bloglovin Published 07.aug.2011, 01:39 // Kommentarer (9)

Daycounter'n min viser 5 dager. Det er 5 dager til alt må være klart, hvor 2 av de går til en fin hade-telttur.

 

Pakkinga går som smurt, tror nesten det er overvekt alleredeEllers har jeg fått visa intro i posten,


og sagt hade til noen fine??

og SNX til verdens beste Viktoria, som på dette tidspunkt befinner seg i USA

 

Dagene blir fullpakket, og mangel på transport gjør jo hele greia så utrolig mye enklere. Skogen ass.

Ambassadebesøk

bloglovin Published 30.jul.2011, 15:07 // Kommentarer (8)

På onsdag var jeg i Oslo for å søke visum! Hadde time 0930, men kom 0915 og allerede da hadde køen utenfor fått lengde. Like før jeg kom inn (ca1030) var køen bak meg kjempe lang! Uansett, da jeg kom inn skulle jeg innom to skranker; en for å gi papirene de trengte og den andre for intervju. Første skranken var det nok en kø, den andre var det kølapper.. Da jeg kom inn var det 40, jeg var sekstiiiii. Var ferdig med alt ca kl 1210, så tok meg ca 3 timer :)

 Intervjuet gikk på norsk, og føltes egentlig mer som en samtale enn intverju. Hvor i USA skal du? Har du vært i kontakt med politiet før? Har du snakket med vertsfamilien din? Får du støtte av lånekassen? 

 

Dette må dere ha med dere til ambassaden:

  • Confirmationpage (fra DS160)
  • DS 2019
  • Pass
  • Ferdig adressert konvulutt , med 85,- i påklistrede frimerker
  • Et brev fra de som finansierer året ditt
  • Utskrift av timen din på ambassaden
  • Kvittering på betalt SEVIS fee
  • Ekstra bilde (festet til D160)

 

Anbefaler også å snakke med noen i køen, da går den plutselig skikkelig fort! :-)  Du kan IKKE ha med store vesker/sekker, du blir bedt om å legge de igjen hos 7eleven, ca 5 minutter unna.  Du kan ha med mobil,  du må legge den igjen i en boks når du kommer inn. Da skal du også gjennom sikkerhetskontroll slik som på flyplassen. Mobilen får du hentet når du er ferdig. 

 

 

 

REISERUTE! finally

bloglovin Published 28.jul.2011, 20:18 // Kommentarer (9)

Har ikke fått den av Explorius enda, men områderep. sendte den rett til meg da hun fikk den.

OSLO>NEWARK>SKY HARBOUR>DENVER>SCOTTSBLUFF

Vertsfar forberedte meg på et minifly(10 pers) fra Denver til Scottsbluff som gikk ... litt opp og ned, kan man si.. :)

...... Og de tror JEG skal klare meg på egenhånd fra New York??? Dette kan bli morsomt, hehe.


Jeg drar den 12. august fra Gardermoen kl 1105, og lander i Scottsbluff den 15.august kl 1623, lokal tid. Kan bli noen lange døgn, men så skal jeg jo på camp i New York!! så går veldig fint.

 

Gardermoen 11:05 --- Newark  13:10    (8 timers flytur)
Newark 06:55 --- Sky Harbour 09:15    (5 timers flytur)
Sky Harbour 11:20 --- Denver 14:08    (2,4 timers flytur)
Denver 15:30 --- Scottsbluff 16:23    (1 times flytur)

Ser ut til at jeg kommer til å tilbringe 16,4 timer på  fly (........), hoho.

Scottsbluff, Nebraska, USA

bloglovin Published 24.jun.2011, 16:35 // Kommentarer (10)

"Scottsbluff, hvor er det?" - "Hva er det?"

FÅ har hørt om Nebraska før. INGEN har hørt om Scottsbluff. Så derfor tenkte jeg at skulle lage et lite innlegg om byen jeg snart flytter til. :)

 

Scottsbluff er en liten by på ca. 15000 innbyggere. Byen ligger helt vest i Nebraska, nesten ved grensa til nabostaten, Wyoming. Byen har et shoppingsenter med hele 3 butikker (storshopping!), en zoo, skatepark, og alt det man ellers trenger (starbucks og mcdonalds!). Nærmeste storby heter Cheyenne, på størrelse med Drammen, som ligger en halvannen time unna med bil. 

Klimaet i Scottsbluff er visst veldig varierende, men for det meste gode og varme somre. For tiden er det rundt 30 grader, noe som er helt vanlig!

Nevnte jeg at Scottsbluff er nummerert som den 7. byen med flest overvektige i USA??? hoho!
..... og jeg er fornøyd!! Gleder meg til å ta på cowboyhatten, se byen og bare.. ALT! Blir så syykt morsomt! Den har jo teoretisk sett alt jeg trenger, bare i en minimalistisk versjon, hehe! Det tok meg kanskje en liten stund å vende meg til det, men jeg vinner ganske lite på å finne fram det negative ved byen. Dessuten skal jeg jo få oppleve de største stedene uansett! :-)

Kan endelig starte på visumsøknaden!

bloglovin Published 19.jun.2011, 15:19 // Kommentarer (2)

# VISUM:
Har da ENDELIG mottatt DS 2019 (noe man trenger for å søke visum), og jeg er klar for å brake løs med om hvorvidt jeg kommer til USA for å delta på terroraksjoner eller for å selge seksuelle handlinger. Har nettopp vært nede hos fotografen for å ta bilde til søknaden, OG DET KOM PÅ 495 NOK. (og det ble stygt!) Alle andre har jo gitt rundt 250,-.. Jaja!;


Ble for noen minutter siden ferdig med søknaden, også ser jeg den feilen i dèt jeg printer ut...   I starten av søknaden skal du skrive inn navnet ditt.  Jeg var litt i full fart, og tolket forklaringen ved "given names" som navn du hadde fått oppgjennom årene(!!!). Og jeg hadde da ikke fått noen senere navn, så jeg skrev FNU, noe man skulle skrive hvis man ikke hadde det. Men given names betyr jo fornavn, så jeg skrev nettop det at jeg ikke hadde noe navn. Oog det er for sent å endre............ heheherregud.  

 

# ELLERS:
Har fått vite at en av vertsfamiliens tidligere utvekslingsstudenter kommer på besøk i november! Hun heter Yuka, og kommer fra Japan. Da hun bodde hos familien kom hun inn på Scottsbluffs drill team, og de vant state competition! Hun er engelsklærer i dag i Japan :)Yuka :)  Blir sikkert kjempe spennende og gøy! Og sikkert litt rart. Vertsmor er helt i hundre, haha!

 

Hadde også avslutning med klassen på torsdag. Fin klasseeeeeee! Året har gått SYKT fort, og jeg skjønner ikke at neste skoledag ikke er på denne skolen og med de elevene. Og heller ikke at det ikke er mer skole på 2 mnd..Og til alle dere som ikke har fått familie enda; på skolen våres har 3/10 fått vertsfamilie. No hurries! (enkelt for meg å si)  Vedder på at de som venter lengst kommer til et paradis!!

 

God sommerferie!!! Har et par spørsmål osv., men de kommer senere!

Et stk syk vertsmor + droppe New York-camp framfor ferie med vertsfamilie?

bloglovin Published 10.jun.2011, 19:27 // Kommentarer (9)

I begynnelsen av mai ble vertsmor ganske syk. Hun var kvalm, hadde vondt og var generelt i dårlig form. Legene trodde hun hadde noe som kalles en cyste, som er en betennelse i livmoren. Dette gjør utroolig vondt og kan kreve operasjon iløpet av natten. Hun har vært frem og tilbake på sykehuset, men det var virkelig umulig å finne fram til det som forårsaket smertene og det ble en god del usikkerhet i hjemmet; Kommer jeg til å dra? Hva skjer? Skal jeg få ny vertsfamilie? Hvordan blir det å bo hos en syk vmor?

Det gikk et par uker, etterhvert runda kalenderes måneden.   Røngten og blodprøver ble tatt - det betente punktet var ikke der. De fant absolutt ikke ut hva det var, og vmor ble bare verre.. Så på mandag la hun seg under kniven. Noe hadde bundet seg og falt sammen og alt var kaos. Samme kveld fikk jeg en mail fra vertsmor --  Operasjonen gikk bra og hun er nå allerede på god bedringsvei!! :-)  

 Tenkte jeg skulle vente med å dele det med dere til jeg fikk vite hvor veien ville taaa. Men nå er alt supert igjen! 

Vertsmor har forresten også pratet lenge om tidligere avreise. Planlagt avreise var den 12. august (da ankommer jeg Scottsbluff 2/3 dager før skolestart), men de ville jeg skulle dra allerede den 31. juli for å reise rundt på ferie i Nebraska. Jeg har jo vært positiv til dette, ville jo bare gitt meg bedre tid til å bli kjent med familien før skolestart, og mulighet til å oppleve ganske mye. Men jeg fikk for noen minutter siden en mail fra Explorius. Jeg må velge mellom Soft landing-campen i New York og tidligere avreise/ferie med vfamilie. Er veeldig usikker, men tenker jo på det at jeg mest sansynlig ikke blir å oppleve New York dersom jeg takker nei til campen.. Samtidig kan det jo også bli omvendt?.. Ahhh! Må svare innen tirsdag også..

 

Stemingsbilde!  Ser jo helt gris ut, har skjært opp jordbær...

 

Nå skal jeg på camping, snakkast!!

Vertsmor har lagt planer + tryout for cheerleading!

bloglovin Published 29.mai.2011, 01:32 // Kommentarer (15)

For en veldig god stund siden fikk jeg en koselig mail av vmor. Hun hadde listet opp noen av de uendelig tingene hu ville vise og ta meg med på! Jeg blir nok å få oppleve litt av hvert, spesielt historiske steder(!!), heheeh

 

Riverside ZooBilde,bilde,bilde,bilde,bilde
Denver Zoo (Colorado)Bilde,bilde,bilde,bilde, bilde
Custer State Park (South Dakota)Bilde,bilde,bilde,bilde,bildeRush More (South Dakota)Cheyenne

Denver (Colorado)

 

Og sååå skal jeg til Elitches, bitches!! (Colorado)


 

+++ myye mer, men resten hadde dårlige bilder eller ikke fult like gøy, heeheh :) Skal visst få oppleve Amerika ordentliig! Hawaii, New York LML.

 

Har jeg forresten sagt at jeg skal på tryout for cheerleading når jeg kommer ned? Vmor har allerede snakket med rektor, og har da fått ordnet meg en tryout. HEEEeerregud, håper ikke jeg må stå alene i en stor gymsal, skrike og duske! Hahaha. Flere som vurderer.. cheer? :--)

Informasjonsmøte!

bloglovin Published 23.mai.2011, 18:11 // Kommentarer (11)

På lørdag var jo det store informasjonsmøtet! Jeg fant da ikke fram, enda jeg hadde med BILDE av hvordan det så ut. Så møtte jeg Marthe og fant ut at det lå rett over gaten (...). Og jeg skal liksom klare meg i USA?? Haha. Vi starta jo med å sjekke oss inn, ta SLEP-testen(var enkel i starten, litt verre mot slutten!) etterfulgt av lunsj.  Spiste lunsj med noen andre utvekslingsstudenter, koselig!! Vilde siitt bilde! :)

På infomøte snakket de om alt fra a-å, og enda jeg hadde hørt det meste fra før, var det mye nyttig info! Opplegget var også veldig bra, og jeg satt ved siden av en som var utvekslingsstudent i 1988.  Han fortalte mye interessant (de første 24 timene er viktiige), og vertsbroren hans hadde tilogmed omkommet under en Krig i Iran.. 

 Hørte masse pisspreik om informasjonsmøte til Explorius i fjor, men jeg synes det var supert i år!! :). Var noen representanter fra ICES der og tre utvekslingsstudenter fra 09/10. Ville egentlig snakke med de fra ICES, men ettersom jeg allerede har fått familie og klarhet i det meste jeg lurte på, og i tillegg kø for å prate, så stod jeg over. Hehe!

Scrapbookkkk. Har bare 2 måneder, 2 uker og 6 dager på meg!!! 

Gratulerer med dagen!

bloglovin Published 17.mai.2011, 23:03 // Kommentarer (5)

Lovte egentlig meg selv å ikke skrive et sånt innleg, men joda! Neste 17. mai er jeg jo utenfor norske landområder, og det ville vel vært litt teit å skulle gå i et 17.mai-tog midt i Nebraska, helt alene,  med et stort norskeflagg. Dere vet; store, øde sletter og en evig motorvei, og så plutselig en nordmann i bunad. Men lover, skal prøve å få med vmor på det!! Jeg har 87 dager igjen i Norge, dere! Det er SYKT! Selvom jeg fremdeles ikke har innsett at jeg skal dra enda. Vmor ville forresten ha en tidligere avreise så vi kunne bli bedre kjent før skolestart, så jeg sendte Explorius en mail.  Tenk da, enda tidligere! Jeg må jo snart kjøpe GAVE og PAKKE!! Neida, hehe. Driver an med en scrapbook til de, da :-))

 Har akkurat sendt over sjokolade til både vertsfamilie og områderepresentant. Vmor er syk for tiden, så sendte hu litt ekstra!

Jeg vet egentlig ikke helt hva jeg skal skrive, så jeg håper bare at alle hadde en SUPER 17. mai!!!  Øvde på tyskgloser, jeg. Brötchen mit Käse!


Den 12. august 2011 starter livet mitt som amerikaner for ett år. Jeg reiser på utveksling med Explorius/ICES, kan kontaktes på mail; 94liseelp@live.no
bloglovin Daisypath Vacation tickers Image and video hosting by TinyPic
hits