Tanker rundt USA

bloglovin Published 06.feb.2011, 16:27 // Kommentarer (16)

"Skal du til USA?! Så spennende! Hvor i Usa skal du, da?"
"Vet ikke"
"Vet du ikke????!", så himler de oppgitt med øynene.

 

Jeg kan sitte opp til flere timer dagen på pc'n for å lese om utveksling/USA. Jeg planlegger første samtale med fremtidig vertsfamile i hodet, og synes det er like spennende hver gang. De (samtalene, haha) er så dumme at jeg blir flau, håper for familiens skyld at de ikke vil komme til nytte. Hehee.

Også leser jeg blogger, da. Folk som er kommet så langt i prosessen at alt er klart. Så tenker de; tør jeg dette? kanskje jeg egentlig ikke burde?

 

Herregud.. Jeg har ikke hatt den følelsen enda, jeg.

Henger jeg på etterskudd, eller er jeg alt for klar?

 

Tror lysten min på denne opplevelsen er for stor til å skyggelegges av dårlige og negative tanker. Er så motivert for året som det går an å bli. Jeg holdt på å ikke kunne få dra av diverse grunner, men lyktes til slutt (wonderwoman, yeah!!)

Forventninger til året? Alle ber oss om å holde forventningene lave, prøve å forestille oss minst mulig om hvordan året skal bli.  For USA er ikke som våres kjære hjemland, Norge. Og tydeligvis har det vært vanskelig å forstå for enkelte. Det verste som kan skje er jo at USA er som Norge! Synes jeg, da. Det er forskjellene jeg gleder meg til, oppleve en annen livsstil enn hva jeg er vandt med.

Jeg gruer meg ikke. Mens et par tusen sitter med sommerfugler i magen, planlegger jeg outfit for flyturen.

Om 4-7 måneder er det sikkert omvendt. Da spretter øyeepla ut og hjernen er uttørket etter store mengder lekkasje. Også sprenger nerver, tårekanaler og alt som er. Så kommer sikkert et lite sammenbrudd og jeg ber hellige Obama om å nekte meg boende i landet hans som utvekslingsstudent.

Plutselig befinner jeg meg i vertsfamiliens hus, med teppegulv og sennepsgule vegger; klar for ti usigbare måneder. Med Mcdonalds!!! bare tulla; salat, seff

 

Lurer på hvor jeg befinner meg neste gang denne datoen slår. Det er et helt år til. Hvilken seng jeg sover i, hvilket hus og hvilken familie. Hvilken region, hvilken stat og hvilken kultur.  Når starter jeg på skolen på i morgen? Hvilket fag vil være førstemann til å ønske meg velkommen til nok en ny skoledag? Hvorvidt velkommen skal vinkles i en god vinkel eller ei gjenstår vel bare å see.. hehee :)


Til syvende og sist tror jeg det er jeg som vil stå igjen med flest nerver.

##: innlegget er så flaut at jeg ikke tør å lese gjennom det, sååe skrivefeil etc. blir stående :-):-)


Den 12. august 2011 starter livet mitt som amerikaner for ett år. Jeg reiser på utveksling med Explorius/ICES, kan kontaktes på mail; 94liseelp@live.no
Daisypath Vacation tickers Image and video hosting by TinyPic
hits