Scottsbluff, Nebraska, USA

bloglovin Published 24.jun.2011, 16:35 // Kommentarer (10)

"Scottsbluff, hvor er det?" - "Hva er det?"

FÅ har hørt om Nebraska før. INGEN har hørt om Scottsbluff. Så derfor tenkte jeg at skulle lage et lite innlegg om byen jeg snart flytter til. :)

 

Scottsbluff er en liten by på ca. 15000 innbyggere. Byen ligger helt vest i Nebraska, nesten ved grensa til nabostaten, Wyoming. Byen har et shoppingsenter med hele 3 butikker (storshopping!), en zoo, skatepark, og alt det man ellers trenger (starbucks og mcdonalds!). Nærmeste storby heter Cheyenne, på størrelse med Drammen, som ligger en halvannen time unna med bil. 

Klimaet i Scottsbluff er visst veldig varierende, men for det meste gode og varme somre. For tiden er det rundt 30 grader, noe som er helt vanlig!

Nevnte jeg at Scottsbluff er nummerert som den 7. byen med flest overvektige i USA??? hoho!
..... og jeg er fornøyd!! Gleder meg til å ta på cowboyhatten, se byen og bare.. ALT! Blir så syykt morsomt! Den har jo teoretisk sett alt jeg trenger, bare i en minimalistisk versjon, hehe! Det tok meg kanskje en liten stund å vende meg til det, men jeg vinner ganske lite på å finne fram det negative ved byen. Dessuten skal jeg jo få oppleve de største stedene uansett! :-)

Kan endelig starte på visumsøknaden!

bloglovin Published 19.jun.2011, 15:19 // Kommentarer (2)

# VISUM:
Har da ENDELIG mottatt DS 2019 (noe man trenger for å søke visum), og jeg er klar for å brake løs med om hvorvidt jeg kommer til USA for å delta på terroraksjoner eller for å selge seksuelle handlinger. Har nettopp vært nede hos fotografen for å ta bilde til søknaden, OG DET KOM PÅ 495 NOK. (og det ble stygt!) Alle andre har jo gitt rundt 250,-.. Jaja!;


Ble for noen minutter siden ferdig med søknaden, også ser jeg den feilen i dèt jeg printer ut...   I starten av søknaden skal du skrive inn navnet ditt.  Jeg var litt i full fart, og tolket forklaringen ved "given names" som navn du hadde fått oppgjennom årene(!!!). Og jeg hadde da ikke fått noen senere navn, så jeg skrev FNU, noe man skulle skrive hvis man ikke hadde det. Men given names betyr jo fornavn, så jeg skrev nettop det at jeg ikke hadde noe navn. Oog det er for sent å endre............ heheherregud.  

 

# ELLERS:
Har fått vite at en av vertsfamiliens tidligere utvekslingsstudenter kommer på besøk i november! Hun heter Yuka, og kommer fra Japan. Da hun bodde hos familien kom hun inn på Scottsbluffs drill team, og de vant state competition! Hun er engelsklærer i dag i Japan :)Yuka :)  Blir sikkert kjempe spennende og gøy! Og sikkert litt rart. Vertsmor er helt i hundre, haha!

 

Hadde også avslutning med klassen på torsdag. Fin klasseeeeeee! Året har gått SYKT fort, og jeg skjønner ikke at neste skoledag ikke er på denne skolen og med de elevene. Og heller ikke at det ikke er mer skole på 2 mnd..Og til alle dere som ikke har fått familie enda; på skolen våres har 3/10 fått vertsfamilie. No hurries! (enkelt for meg å si)  Vedder på at de som venter lengst kommer til et paradis!!

 

God sommerferie!!! Har et par spørsmål osv., men de kommer senere!

Et stk syk vertsmor + droppe New York-camp framfor ferie med vertsfamilie?

bloglovin Published 10.jun.2011, 19:27 // Kommentarer (9)

I begynnelsen av mai ble vertsmor ganske syk. Hun var kvalm, hadde vondt og var generelt i dårlig form. Legene trodde hun hadde noe som kalles en cyste, som er en betennelse i livmoren. Dette gjør utroolig vondt og kan kreve operasjon iløpet av natten. Hun har vært frem og tilbake på sykehuset, men det var virkelig umulig å finne fram til det som forårsaket smertene og det ble en god del usikkerhet i hjemmet; Kommer jeg til å dra? Hva skjer? Skal jeg få ny vertsfamilie? Hvordan blir det å bo hos en syk vmor?

Det gikk et par uker, etterhvert runda kalenderes måneden.   Røngten og blodprøver ble tatt - det betente punktet var ikke der. De fant absolutt ikke ut hva det var, og vmor ble bare verre.. Så på mandag la hun seg under kniven. Noe hadde bundet seg og falt sammen og alt var kaos. Samme kveld fikk jeg en mail fra vertsmor --  Operasjonen gikk bra og hun er nå allerede på god bedringsvei!! :-)  

 Tenkte jeg skulle vente med å dele det med dere til jeg fikk vite hvor veien ville taaa. Men nå er alt supert igjen! 

Vertsmor har forresten også pratet lenge om tidligere avreise. Planlagt avreise var den 12. august (da ankommer jeg Scottsbluff 2/3 dager før skolestart), men de ville jeg skulle dra allerede den 31. juli for å reise rundt på ferie i Nebraska. Jeg har jo vært positiv til dette, ville jo bare gitt meg bedre tid til å bli kjent med familien før skolestart, og mulighet til å oppleve ganske mye. Men jeg fikk for noen minutter siden en mail fra Explorius. Jeg må velge mellom Soft landing-campen i New York og tidligere avreise/ferie med vfamilie. Er veeldig usikker, men tenker jo på det at jeg mest sansynlig ikke blir å oppleve New York dersom jeg takker nei til campen.. Samtidig kan det jo også bli omvendt?.. Ahhh! Må svare innen tirsdag også..

 

Stemingsbilde!  Ser jo helt gris ut, har skjært opp jordbær...

 

Nå skal jeg på camping, snakkast!!


Den 12. august 2011 starter livet mitt som amerikaner for ett år. Jeg reiser på utveksling med Explorius/ICES, kan kontaktes på mail; 94liseelp@live.no
Daisypath Vacation tickers Image and video hosting by TinyPic
hits