Ambassadebesøk

bloglovin Published 30.jul.2011, 15:07 // Kommentarer (8)

På onsdag var jeg i Oslo for å søke visum! Hadde time 0930, men kom 0915 og allerede da hadde køen utenfor fått lengde. Like før jeg kom inn (ca1030) var køen bak meg kjempe lang! Uansett, da jeg kom inn skulle jeg innom to skranker; en for å gi papirene de trengte og den andre for intervju. Første skranken var det nok en kø, den andre var det kølapper.. Da jeg kom inn var det 40, jeg var sekstiiiii. Var ferdig med alt ca kl 1210, så tok meg ca 3 timer :)

 Intervjuet gikk på norsk, og føltes egentlig mer som en samtale enn intverju. Hvor i USA skal du? Har du vært i kontakt med politiet før? Har du snakket med vertsfamilien din? Får du støtte av lånekassen? 

 

Dette må dere ha med dere til ambassaden:

  • Confirmationpage (fra DS160)
  • DS 2019
  • Pass
  • Ferdig adressert konvulutt , med 85,- i påklistrede frimerker
  • Et brev fra de som finansierer året ditt
  • Utskrift av timen din på ambassaden
  • Kvittering på betalt SEVIS fee
  • Ekstra bilde (festet til D160)

 

Anbefaler også å snakke med noen i køen, da går den plutselig skikkelig fort! :-)  Du kan IKKE ha med store vesker/sekker, du blir bedt om å legge de igjen hos 7eleven, ca 5 minutter unna.  Du kan ha med mobil,  du må legge den igjen i en boks når du kommer inn. Da skal du også gjennom sikkerhetskontroll slik som på flyplassen. Mobilen får du hentet når du er ferdig. 

 

 

 

REISERUTE! finally

bloglovin Published 28.jul.2011, 20:18 // Kommentarer (9)

Har ikke fått den av Explorius enda, men områderep. sendte den rett til meg da hun fikk den.

OSLO>NEWARK>SKY HARBOUR>DENVER>SCOTTSBLUFF

Vertsfar forberedte meg på et minifly(10 pers) fra Denver til Scottsbluff som gikk ... litt opp og ned, kan man si.. :)

...... Og de tror JEG skal klare meg på egenhånd fra New York??? Dette kan bli morsomt, hehe.


Jeg drar den 12. august fra Gardermoen kl 1105, og lander i Scottsbluff den 15.august kl 1623, lokal tid. Kan bli noen lange døgn, men så skal jeg jo på camp i New York!! så går veldig fint.

 

Gardermoen 11:05 --- Newark  13:10    (8 timers flytur)
Newark 06:55 --- Sky Harbour 09:15    (5 timers flytur)
Sky Harbour 11:20 --- Denver 14:08    (2,4 timers flytur)
Denver 15:30 --- Scottsbluff 16:23    (1 times flytur)

Ser ut til at jeg kommer til å tilbringe 16,4 timer på  fly (........), hoho.

22/07/2011

bloglovin Published 28.jul.2011, 19:06 // Kommentarer (0)
Det som har skjedd er helt ubegripelig. Ungdommene på Utøya har vært så utrolig modige. Får så vondt av å høre historiene deres, hver eneste en er et mareritt . På tirsdag ble det arrangert et fakkeltog i hjembyen, og det var så fint!

 

Kondolerer til alle som har mistet noen under angrepene i Oslo og på Utøya. 

Kommentarfeltet er stengt.


Mine første goodbyes!

bloglovin Published 19.jul.2011, 00:11 // Kommentarer (11)

Heisann godtfolk! Som noen av dere vet er jeg halvt dansk og halvt norsk, som da vil si at jeg har halve familien min boendes i DK. I helgen var jeg i Danmark og feiret broren min sin danske konfirmasjon. Den fikk en ganske brå vending på slutten, da alt gikk fra"gratulerer med brors konfirmasjonsdag", til "hade, sees om 1 år".

Svarte med at vi sees sikkert enda en gang før jeg drar, har jo god tid. Det synes derimot ikke de, og lurte på hvordan jeg skulle rekke det. Og det er jo faktisk sant.. Jeg drar om bare 3 usle uker. Det er jo ikke lenge siden jeg sa at jeg skulle på utveksling om "bare" 1 år! Sykt at det nå er like rundt hjørnet. Føles som om jeg går rundt med en plasmakule i magen, ting begynner faktisk å nærme seg.


Brodern da


Søstern og min faar


Fetter og kusine! ♥


Verdens beste farmor og farfar!!! Utydelig bilde...


Skjønneste fetteren!


Drikkekonkurranse! Da førstemann var ferdig var jeg ikke engang halvveis.....


Var kanskje ikke det mest heldige bildet, men det eneste brukbare! Ser ut som jeg har colgatesmil der også, heeheh. Mamma ♥♥Turen hjem ble ikke så koselig, kommer til å savne de FÆLT!! Uff..Venter for tiden på reiseruten min. Områderep. og vertsfamilie er ganske frustrerte over Explorius, håper nå at alt går bra til slutt......

Endelig fått jobb! Og checkliiizztt

bloglovin Published 07.jul.2011, 21:28 // Kommentarer (11)

Kom hjem fra ferie for to dager siden. Kjørt rundt i halve Norge, sovet 3,8/4 av turen!  

 

Har også ENDELIG fått meg sommerjobb i Skrågata(restaurant) i Kongsberg. Har min første dag i morgen klokken 14:00! Har jo søkt oooveralt før dette, og begynte å bli sykt stressa for at jeg ikke skulle få det..  Begynte jo i mars, allerede da hadde folk fått vikarene sine! Er også jazzfestivalen her i byen nå, så jeg blir kasta utti=TRAVELT!! Bra jeg jobber best under press!:)  Nå blir det peng$$ til USA!!Ellers kan jeg informere om at jeg måtte gjøre visumsøknaden helt på nytt (les her), og at jeg har fått time hos ambassaden den 26. juli

 

Nå gjenstår bare... Ganske mye.

 

 Fikk forresten stipend på 50570,-! Var fornøyd helt til jeg fikk vite om de andres svimlende sum........


Den 12. august 2011 starter livet mitt som amerikaner for ett år. Jeg reiser på utveksling med Explorius/ICES, kan kontaktes på mail; 94liseelp@live.no
Daisypath Vacation tickers Image and video hosting by TinyPic
hits