Videoblogg: svar på spørsmålsrunde #2

bloglovin Published 30.sep.2011, 15:29 // Kommentarer (0)

-

 

nå drar jeg på skolen!! var innom en blogg og så at hun hadde lagt ut en poll, synes det var smart, så gjorde det jeg også! så sjekk den ut i sidebareen :-))

Homecoming i Ogallala

bloglovin Published 26.sep.2011, 23:19 // Kommentarer (2)

 

Åh, den helgen her har føltes som en uke! Fredag tok Kelcie, søstra og moren meg med til Ogallala, en by i Nebraska, 2 timer unna oss. Søstra var nemlig blitt bedt til kjærestens homecoming, så mens de holdt på var vi hos kjærestens mamma og snakket der. Hu var skikkelig søt, og stoppet plutselig opp midt i en samtale: "Liz, you are gorgeous. You are so gorgeous."  Og hun skulle ikke bare si det èn gang, hun sa det hele tiden, og rett før vi dro klemmet hun meg hele tiden mens hun sa at jeg ikke bare var jeg gorgeous utenpå, men også på innsiden. Haha, gotta love americans!

 
Se på guttebassen til høyre!! Hehehe nr 8. minigris"Is it raining??" "No, those are dead bugs!" 


Savannah og prinsebasseen

Så tok de meg med til the lake! En fake lake, minnet om kjære Norge♥  

Og vi sov over hos søstra til Kelcies mor, et helt SYKT stort hus, garasje på størrelse med huset mitt i Norge!!fikk tilogmed mitt eget romDa jeg kom hjem dro jeg ut igjen på sykkeltur med Thomas!! Hehe, fremmed syn for amerikanerene
Vi syklet til Carlos fra Brazil for å se hans nye hjem


HAHA, sere TV'en i bakgrunnen? Det er Carlos sin TV, og jeg klarte å ødelegge den!! 

Uansett, plutselig møtte jeg på ei som heter Sarah som spurte om jeg ville være med på kino! Kjøpte en BØTTE med popcorn og en gigantisk brus. Begge deler var større enn fjeset mitt. Syyykt


 

 Søndag dro jeg til Colorado med Luana og vertsfamilien hennes, og i dag har jeg fri. L8er!

Definitely not my day

bloglovin Published 23.sep.2011, 06:01 // Kommentarer (3)

I dag våknet jeg klokken 5 som normalt. Halvveis i søvne smørte jeg masken på og hoppet inn i treningsklærne, klar for cheerpractice. Det er så tidlig om morgenen at huset er fremdeles helt stille og alt er mørkt, mens vi  allerede er noen minutter forsinket og snubler oss stresset gjennom huset. Jeg setter alltid skoene mine ved utgangsdøren slik at jeg slipper å lete etter de. Det er helt mørkt, så jeg bare føler meg frem til skoene, merker at de sitter og løper ut døren. Idet jeg ankommer skolebygget ser jeg at jeg har tatt på meg to forskjellige sko......shit, no way back! så jeg kunne ikke gjøre noe annet enn å gå med de hele dagen, haha!  Alle synes det var supermorsomt, pekte og kom med; "liz, u just made my day". Tilogmed vertsøstra mi hiksta opp en latter, og hun er ikke en morgenperson, for å si det sånn.

Uansett, haha, i dag blandet jeg også plutselig Red and White day! Så timen rett før lunsj går jeg inn i et klasserom, og det sitter ingen der!  "Where is everybody??!", spør jeg læreren. ".. ehm.. today is a red day"..

og i tillegg gikk kontantkortet til mobilen min ut i dag, og jeg hadde glemt å kjøpe nytt! Så mobilen har ikke funket i hele dag......

 

Men vertsmor og vertsfar tok meg med til Walmart så jeg fikk kjøpt det.. Pluss litt til. Blir alltid litt til.Varmebeskytter til håret (rettetang etc.) 30,- , 10 sokkepar 45,-, ballerinasokkepar 30,-,  maskara 40,-, ..pengekort til mobilen 170 (pleier å kjøpe med unlimited texting til 250, tenkte økonomisk mamma!! nesten hundre kroner!!!), lipgloss 30,-.

Elsker Amerika!!!

Utvekslingsstudentene i Scottsbluff

bloglovin Published 22.sep.2011, 00:47 // Kommentarer (2)

Har ventet på bildet med alle utvekslingsstudentene i eevigheter (Luana tok det med hennes kamera), så nå bare publiserer jeg innlegget uten det. Får legge det ut senere :-)

 

Så fredag spiste alle utvekslingsstudente lunsj sammen på skolen, og vi avtalte å finne på noe sammen i helgen. Vi er tilsammen 5 stykker fra skolen, også kom det enda ei fra Gering, en by 10 minutter unna oss. Første gangen vi møtte hu, superkoselig! :)

 
Vi dro først på Applebeeslove iit!!!! for å spise, og så kino (for 40,-!) for å se Dont be afraid of the dark. Dårlig film.

Meg og Luana fra ChileTommaso fra Italia, Luana Brasil og Thomas fra Nederland

Thomas og Luana

Hele kinosalen skvatt da jeg tok bildet. Ser helt fattig ut, men kinosalen var egentlig ganske fin!

Luana og Tommaso


Tommaso og meg

 

 Thomas sier de har  IKEA i Nederland(!), og at han spiste knackerbrot en gang da han var der. Han har hengt seg heelt oppi ordet og går rundt og sier det hele tiden. Altså knekkebrød.

Ikke så villig når jeg skulle filme da, haha

Hadde en super  kveld! er så tilfeldig hvor like vi egentlig er, og hvor morsomt vi har det sammen! Kanskje en ulempe også, ettersom at vi nå har begynt å spise lunsj sammen alle 5, hehe.

Homecomingdress

bloglovin Published 18.sep.2011, 09:04 // Kommentarer (2)

Den helgen her har vært SUPER. Fredag fikk jeg shoppet litt klær, deretter dro jeg til Kelcie og danset på WII med hun og noen venner av hun. De tok meg også med på cruising, altså liknende RÅNING, men det var gøy. Dagen etter dro jeg med Kelcie og Savannah for å se etter homecomingdress!!!  Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal få forklart hva homecoming er, men det er hvertfall en uke med ekstra school spirit, kamper, forskjellige utkledninger hver dag i en uke, og homecoming dance.

haha.

Jeg valgte ingen av de, men prøvde de på og.. nei. Tror jeg må lete på nettet!

Uansett, til homecoming dance skal man helst ha en date.  Dere ANER ikke hvor mye jeg har tenkt på hvem jeg vil gå med, fordi alle jeg kunne tenke meg å gå med har kjæreste... Hittil har jeg blitt spurt 2 ganger og svart nei, og det er skikkelig vanskelig. Nå har kjæresten til vertssøstra mi prøvd å finne meg en date, så vi får nå se da!!

 

En vanlig skoledag

bloglovin Published 16.sep.2011, 01:22 // Kommentarer (3)

Jeg har samme dag annenhver dag. Annerledes fra Norge, er at her kan du selv velge hvilke fag du vil ha. Og istedenfor å ha èn og samme klasse i alle fagene, har du en klasse for hvert fag. Liker det samtidig som jeg ikke liker det, du rekker jo ikke akkurat å bli så godt kjent med folka i hver enkelt klasse. Timene varer også i 90 minutter sammenhengende,  og du har 5 minutters friminutt.  På den tiden skal du ha funnet bøker osv. i skapet, og du må være i klasserommet når klokka ringer. Kommer du ett minutt forsent må du sitte igjen. Av en eller annen grunn virker de 5 minuttene myye lengre enn .. 5 minutter!  De første dagene styrtet jeg rundt i hele bygningen i panikk for ikke å komme tidsnok til timen. Nå har jeg nesten litt for god tid!

 

Journalism

Skoledagen min starter med Journalism. Jeg tenkte at det her kom til å bli en chill klasse, men den er faktisk over norskt nivå! Jeg må virkelig lese, ta notater og.. STUDERE for å få en B/5! Læreren er også ekstremt streng på rettskriving, og jeg som utvekslingsstudent, er intet unntak her.  Vi snakker som regel om sport, nyheter og politikk, og læreren får selv disse timene til å flyy. Sykt morsom, ironisk og ordentlig  "slem", hahah man digge han. 

 

HomeroomDette er klassen min i homeroom! I homeroom gjør vi egentlig ingenting, vi har alt for liten tid (20 min). Egentlig skal den brukes til lekser og diskusjoner, men går heller mer i snakking. Her er vi 3 utvekslingsstudenter! Hehe. Og læreren, mr. Aaberg, har norskt etternavn!!!!
Ancient art


Dette er egentlig en ekstremt kjedelig time. Vi tegner bokstaver med 3punktsperspektiv, maler dyr fra steinalderen og lager "flotte" leirbilder.  Eneste jeg liker med denne timen er folka! De er suuprreee!! Også er det en kjekk gutt der. 

 

German 3
Elsker klassen og elsker læreren. Tror det mest underholdende med denne timen er å høre amerikanerene snakke tysk.  Alle tror også jeg er supergod i tysk siden jeg er fra Norge, noe jeg aabsolutt ikke er. Timen går som tysktimene i Norge; gloser, grammatikk, oversetting av tekster, fremføring etc.

 

Lunsj
Spiser ofte i kantinen med en annen utvekslingsstudent fra Brasil. Jeg liker ikke maten der, men liker ikke å dra fra denne utvekslingsstudenten ettersom han ikke kjenner så mange..


Digital video


 Læreren her viser oss at laidback også kan være en dårlig ting. Jeg blir utrolig irritert noen ganger, for av og til gidder han ikke engang å fullføre setningene sine. Og har du noe problem med dataen, samma det, da får du sitte og stirre ut i luften. I denne klassen gir han oss et prosjekt som vi får ca 2 uker på oss på, feks lage en video om deg selv, så fremfører du den forran klassen. :-)

 

Companion animals

Sover i alle timene, så kan ikke si så mye. Her snakker vi hund og katt og mus og fugl, skal snart ha med den ene hunden til vertsfamilien på skolen så jeg får ekstra credit. Vi løser litt kryssord osv., og alle synes det er rart av bikkja mi hjemme i Norge ikke er sterilisert. Her er det uvanlig å ikke sterilisere/kastrere husdyret sitt.

 

Innkjøp

bloglovin Published 13.sep.2011, 05:21 // Kommentarer (0)

Haha, det her er så kleint, men alt er så biiilliiigHårføner 167,-, pudder 50,-, lepomade 40,-, eyeliner 30,- og concealer 45,-

 Rettetang 200,-,  tanninglotion 40,-,  Silk Therapy (til håret) 140,-, øredobber 16,-

 

Ogsåå kjøpte jeg meg et digitalkamera!  900,-Vet ikke helt hvor bra det er, men er Nikon, da!!  Verdens beste tante satte inn 600,- på kontoen min, såå det gikk i kamera! Sikkert den smarteste investeringen jeg har gjort hittil.


Jobbing med cheerteamet

bloglovin Published 12.sep.2011, 03:51 // Kommentarer (1)

Rett før jeg begynte på cheer, eller i det hele tatt vurderte det, sa coachen at jeg ikke trengte å betale NOE for dette. De skulle fikse det, kanskje selge noe, jobbe etc., det skulle hvertfall ikke koste meg noe. På lørdag ble cheerteamet innkalt til noe jobbgreier, og jeg har en følelse av at det var for å tjene inn til uniformen/utstyret mitt. For dette er dyre greier! Og jeg er i Amerika??

 

Vi måtte jobbe på et marken (boder, hoppeslott etc.). Vi ble delt inn i grupper og fikk forskjellige stasjoner, hvor jeg og ei annen på temaet endte opp i bingohjørnet.


Uansett, var det noe jeg la merke til iløpet av dagen var det .. baksnakking, og det å gå rett til personen du baksnakket og si at du er ekstremt glad for at dere to er venner.  Ble helt satt ut av det, satt der og bare himlet med øynene.  Da vi ble delt opp i stasjoner ble det også litt misforståelser, slik at to grupper endte opp på èn stasjon. Den ene gruppen krevde akkurat den stasjonen, for de fikk den først. Den andre gruppa gikk misfornøyde til en annen stasjon. Iløpet av dagen fant den første gruppen at stasjonen de hadde krevd var kjedelig og fæl, og gikk til den andre gruppa for å bytte. De sa selvfølgelig nei, for deres var mye morsommere. De kom tilbake, ekstremt misfornøyde, sure og baksnakket denne gruppen for FULL hals, for de var drittragiske som ikke ville bytte med de.. Er det mulig..

 

Så bortsett fra at jeg må lære meg å være slik selv, går alt superfint fremdeles. Selvom jeg begynner å gå tilbake til mine gamle datavaner(....). Skal snart svare på spørsmålene!! :)

Footballgame

bloglovin Published 10.sep.2011, 08:55 // Kommentarer (2)

 


Vertssøster helt nærmest, blondpeneste personen jeg har møtt!
Skal jeg være helt ærlig synes jeg fotballkampene er ganske lange og kjedelige..  Skuffendes! Det som er så stoort og ordentlig amerikansk! 

 

Vi vant, 30-0!  :)

I love high school

bloglovin Published 09.sep.2011, 04:18 // Kommentarer (2)

Skolen er for stor for meg, går meg alltid vill!!! også har de små "hager" rundt omkring, hvor noen sitter ute og spiser lunsj oosv. Fagene jeg har er:

Journalism
German 3
Algebra 2
Homeroom (obligatorisk, 30 min hver dag)
American literature
Digital video
Ancient art
Companion animals
Beginning clothing 

 

Skoledagene er fra 0755-1520. Den siste timen er alltid PAIN.. 

og det er matte også! men nå har jeg byttet.

Spørsmålsrunde

bloglovin Published 05.sep.2011, 22:13 // Kommentarer (8)

Mens jeg drukner i mattelekser kan dere spørre! 

 

"Hej! jeg skal selv afsted næste år, og jeg kunne helt vildt godt tænke mig at blive cheerleader når jeg kommer derover. Skal man til casting eller sådan noget for at blive optaget, eller kommer man bare ind? :)"

Devils tower

bloglovin Published 04.sep.2011, 10:09 // Kommentarer (1)

Da har jeg endelig kommet hjem! Klokka er 2450, så jeg får kjappe meg! I morgen kommer det familie på besøk. Har allerede møtt vertsmors foreldre, herlige!:)

 

Vertssøster spiller volleyball, og de hadde turnè i helgen, 4 timer med bil unna oss. Merket det i rumpa, for å si det sånn! Volleyball er stoort her(!), og ALT dreier seg om å vinne. Glad jeg ikke prøvde meg..

Kom fram til hotellet, sovvvvåknet, volleyball 8 timermine superfine vertsforeldre!


Pause fra ballspillet

 

På vei tilbake kjørte vi innom Devil's tower! Det er en gammel vulkan i Wyoming, som indianerene kalte Bad God's tower, men som tydeligvis bare har blitt kalt Devil's tower med årene. 


Snakkesss

Jeg har flyttet

bloglovin Published 02.sep.2011, 06:41 // Kommentarer (6)

Mitt nye rom:

Alt er ordentlig bra nå! Har det helt SUPERT.Jeg føler jeg henger heelt etter på blogginga nå, men nå som har jeg data og tilgang til internett hver dag, så blir det bedre. Innlegg om skolen, og om hvorrforr jjeg byttteett veerrtsffam kommmmer snaart! Jeg oppretter også en ny blogg.

Ellers har jeg av en eller annen grunn kommet inn på cheerleading. Jeg blir visstnok den første utvekslingsstudenten isåffal. Vi har trening man-fred kl 0630 AM.   De er utrolig flinke, og har øvd 5 måneder på dette. Jeg har 3 uker på meg..:
Men treneren sier hun tror jeg kan klare det, og vil virkelig ha meg med. Men jeg vil spille soccer også, spørs om det blir tid til det da.. Så jeg står ovenfor et dilemmaaa.

 

uansett,
Vertsmor synes jeg trengte stat/skole-tskjorter!!! Såå vi dro på shopping.
I morgen drar vi til Wyoming for å se på vertssøstra mi spille volleyball! Blir nok borte hele fredagen og lørdagen. Tar fiiire timer å kjøre. Blir gøy uansett!:)


Den 12. august 2011 starter livet mitt som amerikaner for ett år. Jeg reiser på utveksling med Explorius/ICES, kan kontaktes på mail; 94liseelp@live.no
Daisypath Vacation tickers Image and video hosting by TinyPic
hits